Generic selectors
Exakt matchning
Sök i titel
Sök i innehåll
Filtrera kategorier
Bakelser
Bakverk
Barnvänligt
Bröd
Bullar
Cheesecake
Choklad
Desserter
Dinkel
Fikatips
Frukost
Frukostbröd
Glass
Glutenfria bakverk
Glutenfritt
Glutenfritt bröd
Godis
Jul
Kakor
Knäckebröd
Krämer & tårtfyllningar
Maränger
Mellanmål
Middagstips
Mjuka kakor
Muffins
Müsli & granola
nyttigt
Nyttigt fika
Pajer
Rawfood
Recept
Resor & fritid
Saft
Samarbeten
Semlor
Smått & gott
Smoothies & juice
Sylt
Tårtor
Tips & tricks
Vit choklad

Om mig

Ylva

 När jag utbildade mig till bagare/konditor för femton år sedan tyckte jag mest om att baka tårtor. Helst figurtårtor eller tårtor som dekorerades med söta marsipanfigurer. Nu för tiden tycker jag om att variera min bakning och bakar både till vardags och till festligare tillfällen. Vissa tårtor är riktiga kaloribomber, medan andra hamnar under kategorin Rawfood och är av det hälsosammare slaget. Jag dekorerar gärna mina tårtor med färska bär, levande blommor och sidenband, även om det ibland även händer att det hamnar figurer i marsipan eller sockerpasta uppepå. Oftast när det är barnkalas på gång. Snart kommer du kunna kika in i mitt galleri om du vill se ett axplock av mina tårtor och marsipanfigurer från lite längre tillbaka i tiden. Även en del bilder på tårtor och bakverk som saknar recept kommer att hamna där, för att ge inspiration.

Många i min omgivning har olika matallergier eller är överkänsliga mot till exempel gluten eller laktos. Själv undviker jag vete och gluten i möjligaste mån, därför att min mage mår mycket bättre utan. Men jag bakar gärna med gluten åt andra.
På sistone har jag upptäckt att jag klarar av att äta dinkel i måttliga mängder. Dinkelmjöl innehåller gluten, men glutenkvaliteten är annorlunda än i vanligt vete och mjölet är mer lättsmält. Helt enkelt lite snällare mot magen. Du kommer därför stöta på många recept här som innehåller just dinkel. Ofta går det väldigt bra att i ett recept helt enkelt byta ut vetemjölet mot siktat dinkelmjöl, men man ska tänka på att mängden kan behöva justeras något. Dinkel suger nämligen åt sig mer vätska än vanligt vete. 

Jag både jobbar med bakning och har det som min hobby. Här på bloggen vill jag att det ska finnas något för alla. Recepten är anpassade för att passa hemma i ditt kök. Några lite svårare, men de allra flesta ganska enkla. Jag hoppas att du blir inspirerad och sugen på att baka. Tveka inte att höra av dig om du undrar över något!

/Ylva