kond. glass

Enkel chokladglass med krossade maränger

Vispgrädde och kondenserad mjölk är det enda du behöver för att få till grunden till den här glassen. Ibland får man faktiskt fuska lite. Särskilt smidigt är det här receptet om man inte har någon glassmaskin, ingredienserna behöver bara röras ihop för att sedan stelna i frysen. Glassen blir len och gräddig och kan smaksättas på många olika vis, tillsätt det du tycker om; nötter, bär, choklad, kolasås, nutella, marshmallows eller krossade godisar…
Den här glassen innehåller både mörk och ljus choklad, och ett par deciliter krossade maränger. En favorit hos både stora och små!

Jag har använt mig utav det här receptet till marängerna, men gjort en variant med choklad. Jag har siktat ner 2 msk kakao i den färdiga marängsmeten, och blandat lite slarvigt för ett fint marmorerat mönster.

chokladmaränger

Enkel chokladglass med krossade maränger
6 portioner
Tid: 30 minuter + frystid

Ingredienser

Glass
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
150 g mjölkchoklad

Smaksättning

100 g mörk choklad
ca 2 dl krossade maränger

Gör så här
1. Glass. Vispa grädden fluffig, inte för hårt. Smält mjölkchokladen försiktigt i micro eller över vattenbad. Blanda den kondenserade mjölken med den smälta chokladen, rör ordentligt till en jämn smet. Blanda ner ca 1 dl av grädden i chokladsmeten och vänd sedan ner blandningen i den resterande grädden, lite i taget. Blanda väl.
(Vill du ha en naturell glass? Hoppa då över mjölkchokladen och blanda den kondenserade mjölken direkt med grädden. Sedan smaksätter du med något du gillar).
2. Smaksättning. Hacka den mörka chokladen grovt och blanda ner i smeten. Krossa valfri mängd maränger, blanda ner ungefär hälften i glassmeten och spara resten till att strö på toppen av glassen.
3. Frys in. Häll smeten i en frystålig form. Jämna till ytan och strö över krossade maränger. Ställ i frysen för att stelna, ca 6 timmar eller över natten. Ta fram och låt tina en liten stund före servering. Skopa gärna upp i glasstrutar!

enkel chokladglass nära lodrät

 

 

 

print

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.