Sol & bad på Gran Canaria

Nyss hemkommen efter en semestervecka på soliga Gran Canaria!

Jag har varit på Kanarieöarna några gånger tidigare, men då på våren eller på vintern, aldrig mitt i sommaren.  Det visade sig vara en härlig tid att åka, vi hade toppenväder hela veckan, sol från blå himmel och 28-30 grader varmt. Alldeles lagom för en solsemester tycker jag.

Vi bodde på ett stort, fint hotell i Las Meloneras. Omgivet av palmer och med pooler för både stora och små.
Vi bodde på ett stort, fint hotell alldeles vid havet i Las Meloneras. Omgivet av palmer och med pooler för både stora och små.
I den här poolen med inbyggda solstolar kunde man ligga och glassa och spana ut över horisonten...
I den här poolen med inbyggda solstolar kunde man ligga och glassa och spana ut över horisonten…
De här skrynkliga, kanariska potatisarna med Mojo verde blev det många utav under veckan, fantastiskt goda!
De här skrynkliga, kanariska potatisarna med Mojo verde blev det många utav under veckan, fantastiskt goda!
Kanarisk dessert - Mousse de gofio
Kanarisk dessert – Mousse de gofio

Det fanns många söta efterrätter att välja på och det är alltid kul att prova utländska bakverk. Tyvärr var det kanske inte så många som föll mig i smaken, många utländska desserter och bakverk skiljer sig ju ganska ordentligt från de sötsaker vi är vana vid här hemma i Sverige. Man skulle kanske behöva lite mer tid för att vänja smaklökarna… Den här moussen däremot var en riktig höjdare. Den såg inte mycket ut för världen men var len, fluffig och väldigt god! Jag åt den till frukt och ringlade lite honung över. Moussen är gjord på det kanariska mjölet Gofio – rostade majskorn som malts till mjöl. Jag köpte med mig en påse mjöl hem, så förhoppningsvis får ni snart se resultatet av ett experiment där jag försöker mig på att göra min egen Gofio-mousse. Med lite tur kanske receptet kan omvandlas till enbart svenska råvaror också!

Efter en vecka med lata dagar vid poolen och all inclusive med allt vad det innebär satte baksuget in rätt snabbt när vi kommit hem till Sverige. Så nu väntar en omgång dinkelfrallor till nästa äventyr vi ska vidare på. Receptet kommer imorgon!

print

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.