Spindelmuffins

Snart är det Halloween! De här söta små spindlarna blir ett kul inslag på festen och ett roligt pyssel för barnen. Små muffins toppas med med en god chokladtryffel och doppas i lakritsströssel. Av lakritsremmar eller godissnören klipps spindelns ben och av pingvinstänger görs spindelns ögon.

Jag har använt mig av det här receptet på chokladmuffins. Receptet räcker till ca 30 små muffins. Jag strödde ingen hackad choklad på toppen av muffinsen utan blandade ner all choklad i muffinssmeten. Om man vill kan man minska på mängden hackad choklad till hälften, eftersom det är gott om choklad i tryffeln som man toppar muffinsen med.

Tips! Muffinssmeten kan med fördel förberedas dagen innan. Fyll formarna och placera i kylen till dagen därpå. Den kalla smeten gör muffinsen extra höga och fina när de gräddas. Även chokladtryffeln går utmärkt att göra i förväg. Den klarar sig flera dagar i kylskåp. Ta ut den och låt den bli rumsvarm innan du dekorerar muffinsen.

Här nedan är en film som visar hur du enkelt gör dina söta spindelmuffins

Det här behövs när du ska dekorera dina spindelmuffins!
Det här behövs när du ska dekorera dina spindelmuffins!

Spindelmuffins
30 små muffins
Tid: 1 1/2 timme

Ingredienser 

1 sats stora chokladmuffins

Chokladtryffel 
300 g mörk choklad av god kvalitet
200 g (2 dl) vispgrädde
25 g smör
1 msk honung

Dekoration 
ca 2 dl lakritsströssel
1 påse lakritsremmar eller lakritssnören
3 pingvinstänger

Gör så här 
1. Muffins. Baka chokladmuffins enligt receptet. Fördela smeten i små formar, ca 30 stycken. Använd stabila eller dubbla muffinsformar. Bäst resultat fås om man gräddar muffinsen i muffinsplåt.
2. Chokladtryffel. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde, smör och honung i en kastrull. Ta av från plattan och häll över chokladen. Rör om med en slickepott till en slät tryffel. Plasta bunken och låt tryffeln svalna i kylskåp så pass mycket att den blir spritsbar.
3. Dekoration. Ta ut tryffeln och rör upp den lite lätt med en slickepott så att den får en jämn och fin konsistens. Är tryffeln mycket hård kan man köra den någon minut med vinge i maskin. Fyll upp en spritspåse med tryffeln och klipp ett litet hål. Spritsa tryffeln på muffinsen. Doppa dem sedan i lakritsströsslet. Klipp lagom stora bitar av lakritsremmar och tryck fast dem som spindelns ben. Dela pingvinstängerna i små bitar och tryck fast som ögon på muffinsen.

små chokladmuffinschokladmuffins med tryffelsmå spindelmuffins

print

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.