Generic selectors
Exakt matchning
Sök i titel
Sök i innehåll
Post Type Selectors
Filtrera kategorier
Bakelser
Bakverk
Barnvänligt
Bröd
Bullar
Cheesecake
Choklad
Desserter
Dinkel
Fikatips
Frukost
Frukostbröd
Glass
Glutenfria bakverk
Glutenfritt
Glutenfritt bröd
Godis
Jul
Kakor
Knäckebröd
Krämer & tårtfyllningar
Maränger
Mellanmål
Middagstips
Mjuka kakor
Muffins
Müsli & granola
nyttigt
Nyttigt fika
Pajer
Rawfood
Recept
Resor & fritid
Saft
Samarbeten
Semlor
Smått & gott
Smoothies & juice
Sylt
Tårtor
Tips & tricks
Vit choklad
Samarbeten Tips & tricks

Ankarsrum Original

I samarbete med Bagaren och Kocken har jag fått möjlighet att prova en Ankarsrum assistent – en robust, klassisk och framför allt snygg hjälpreda i köket.

Ankarsrum Original finns i ett flertal olika färger och med många olika tillbehör. Min är ljust cremefärgad och smälter in fint bland mina pasteller och andra kökstillbehör. Till utseendet skiljer sig Ankarsrum en del från andra klassiska köksassistenter. Jag gillar verkligen retrostilen och tänker absolut låta den stå framme på köksbänken! Väljer man till det stora tillbehörspaketet ingår det mesta man behöver till en köksassistent – bland annat köttkvarn, mixer, citruspress och rivjärn. Visp, vinge och degkrok ser lite annorlunda ut än på mina tidigare köksassistenter och degarna bearbetas på ett annat vis. Läser man bara igenom bruksanvisningen noga så är det inget problem att få koll på alla delar.


Maskinen är rejäl med en kraftfull motor på 800 watt. Den stora bunken rymmer hela 7 liter. Perfekt assistent om man tycker om att göra lite större degar. Det här receptet som räcker till 40 kanelbullar, är ingen match för en Ankarsrum. Receptet går även bra att dubbla, då Ankarsrums assistent utan problem klarar degar på upp mot 1,5 liter degvätska.Blev du sugen på att läsa mer om Ankarsrum, kika in hos Bagaren och Kocken. De har ett brett sortiment och det mesta man kan tänkas behöva hemma i köket!

Bulltips!
Snåla inte med fyllningen! Ofta kan man öka på fyllningen med 50% mer än det som står i receptet, för att få ännu saftigare bullar. Se bara till att ha lite maizena eller mjöl i som binder upp och gör så att fyllningen stannar kvar i bullen istället för att rinna ut. Ett annat knep är att grädda bullarna i muffinsplåt som på bilden ovan. Då får man höga fina bullar som är mjuka och härliga i mitten. Tänk på att inte grädda bullarna för länge, vakta noga när de börjar få färg, det går fort i slutet på gräddningstiden. Jäs dem länge och väl under plast, för fuktighetens skull. Eller ställ in plåten i avstängd ugn med ugnslampan på och en form med kokhett vatten längst ner. Då bildas fukt och ånga som skyndar på jäsningen om man har bråttom.

print

Andra inlägg du kanske vill läsa

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

16 − fjorton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.