Ankarsrum – det stora tillbehörspaketet

I samarbete med Bagaren och Kocken

I det stora tillbehörspaketet till Ankarsrum Original finns det mesta man behöver för att få sin köksassistent komplett – mixer, citruspress, köttkvarn, korvhorn, kaksprits, pastaskivor, rivtillsats och passertillsats.

När mixern används läggs maskinen på högkant och kannan fästs på sidouttaget. Maskinens starka motorn och mixerns vassa knivar gör att man utan problem kan hacka hårda nötter eller mixa smoothies med frysta bär och is. Perfekt tycker jag som gillar riktigt kalla drycker och gärna tillsätter extra is i smoothies och drinkar! En god och nyttig smoothie med banan och blåbär hittas här!

Citruspressen sätts fast i maskinen på samma vis som de stora bunkarna, i vanligt upprätt läge. Den är väldigt enkel att använda och pressar lätt ut all saft från citron, lime och andra citrusfrukter. Kärnor och fruktkött samlas smidigt upp i behållaren.  Har du testat att göra juice av blond grapefrukt? Supergott och nyttigt!

Köttkvarnen som följer med i tillbehörspaketet kan användas till mycket mer än att bara mala kött. Med rivinsatsen kan man till exempel riva parmesanost fint, göra ströbröd eller fixa smulorna till en cheesecakebotten. Den här tiden på året är den perfekt när äppel- och päronskörden ska tas om hand. Med passertillsatsen gör man enkelt puré av förvällda äpplen och päron. Skal och kärnor behöver inte avlägsnas innan, det sköter maskinen. Så här gjorde jag päronpurén!

Jag kan konstatera att jag kommer använda min Ankarsrum till mycket mer än att baka bröd och bullar! Här hittar du fler bilder och kan läsa lite mer om maskinen.

print

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.