Banan-& mangoglass

Härligt gul glass som är nyttig! Gjord på banan, mango och pressad apelsin. Se bara till att ha banan uppskuren och redo i frysen så går den jättefort att mixa ihop. Mangon jag använde var redan djupfryst och i bitar, köpt i affären, men självklart kan man använda färsk mango och frysa in själv.

När man gör glass av banan på det här viset är inte mängderna så viktiga, det kan liksom inte bli fel. Jag använde ungefär lika mycket banan som mango i den här glassen. Gurkmejan tillsatte jag mest för att få lite gulare färg på glassen, men det skadar ju heller inte eftersom det anses vara en riktig superkrydda.  Gurkmeja smakar dock lite speciellt, så ta inte för mycket om du inte är van vid smaken. Vill man göra glassen ännu mer hälsosam kan man prova att blanda i lite färsk finriven ingefära!

Tips! Tänk på att använda väl mogna bananer. Bananer med grönt på skalen är inte redo för infrysning, vänta tills de blivit lite bruna. Och passa gärna på att frysa in lite extra när du ändå är i farten!

Banan- & mangoglass
2 portioner
Tid: 10 minuter + tid för infrysning av banan

Ingredienser
1 stor banan eller 2 små, uppskurna i skivor och nedfrysta
ca 150 g mango i bitar, fryst
1 apelsin, saften
ev 1 msk lönnsirap eller annan sötning, typ honung eller agavesirap
ev 1 tsk gurkmeja, malen

Gör så här
1. Ta fram banan och mango ur frysen, låt tina några minuter. Lägg frukten i en matberedare, blender eller i lämplig skål för att mixa med stavmixer.
2. Pressa över apelsinsaften och tillsätt eventuellt en liten skvätt lönnsirap och någon tesked gurkmeja.
3. Mixa ihop till glassliknande konsistens. Fördela i skålar och servera direkt!


print

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.