Bröllop på Gotland

Tiden flyger fram – det är redan ett halvår sedan jag gifte mig! Vid den här tiden förra året var planeringen i full gång och nedräkningen hade börjat. Här har jag samlat lite bilder från vårt bröllop som hölls på Gotland. Lite inspiration till alla er som kanske just nu planerar för ett härligt sommarbröllop! De flesta bilderna har vår bröllopsfotograf tagit, men en del kommer också från våra duktiga vänner och några har jag själv tagit.

Vi hade fest i dagarna tre med alla vänner samlade från fredag till söndag. Vi började med en enkel middag på den lokala krogen på fredagskvällen, på lördagen hölls den stora festen med dans långt in på natten och på söndagen avslutade vi med en välbehövd brunch som bland annat innehöll gotländsk saffranspannkaka från Espegards café. Det blev ett perfekt upplägg!

 

I färgtemat ingick så klart en hel del rosa, inte särskilt förvånande för de som känner oss väl… Även en hel del spets fanns bland dekorationerna och detta matchade fint min vackra spetsklänning från Valerie. Jag har faktiskt aldrig drömt om den där perfekta bröllopsklänningen men den här fastnade jag för direkt i provrummet. Jag hade väntat mig många turer till olika butiker men detta var den första och enda klänning jag provade!

 

Att gifta sig i kyrkan var en självklarhet för min man som alltid drömt om det. På Gotland finns väldigt många kyrkor och bara i närheten av vårt sommarställe i Ljugarn finns ett 10-tal som vi åkte runt och kikade på. Valet var inte särskilt svårt när vi hittade Ala kyrka, som var perfekt i storlek och väldigt passande hade en fin rosa vägg längst fram vid altaret!

Ute på landet i Romakloster ligger Evelinas fina frisörsalong, Salong Dalbo. Jag hade verkligen tur som hittade henne, av olika anledningar lite i sista stund. Hon kom ut till Ardrebo B&B där vi bodde några dagar i samband med bröllopet, och fixade min frisyr på plats. Evelina gjorde även tärnornas och brudnäbbarnas hår. Väldigt lyxigt tyckte särskilt barnen. Alla blev supernöjda! Till Evelina återkommer vi absolut om vi behöver en frisör när vi är på ön!

 

Ardrebo är ett supermysigt ställe med fem stycken individuellt inredda rum. Vi bodde i det vita rummet. Läs mer om Ardrebo här!

Fotografen för dagen hette Marcus Leander. Vi blev tipsade om honom av våra vänner och det är vi jätteglada för. Vi är verkligen nöjda med bröllopsbilderna från Ljugarns strand och Marcus själv var proffsig och väldigt lugn, det passade oss bra.

 

I kyrkan sjöng vår vän Jakob ihop med min systers man som spelade saxofon. Så fint! En egenskriven låt bara till oss. Det söta armbandet har min konstnärliga kompis Julia gjort. Sötvattenpärlor, ett rosa hjärta och våra initialer. Det passade perfekt till min klänning och blommorna i min håruppsättning. Brudbuketten gick förstås i rosa. Blommorna kom från Växthuset Linds i Visby.

Vi åkte hem från kyrkan i en fin gammal ford. Den härlige chauffören körde förstås ett extra varv runt byn innan vi kom fram till festlokalen, Sjöviksgården i Ljugarn.

Jag har även turen att ha en vän som har en egen nagelsalong, Underbara händer, i Sundbyberg. Jeanette var förstås gäst på bröllopet och fick även i uppdrag att fixa både mina naglar och min make up – enkelt och naturligt, precis som jag ville ha det. Titta in på hennes hemsida!

 

Förutom rosa i temat tog även bussar och bakning en stor plats, detta tack vare våra yrken. På borden fanns marsipanfigurer vid varje tallrik, små gula bussar till herrarna och söta prinsesstårtor till damerna.

 

I ett hörn placerade vi ett litet bord med godis som passade vårt tema, det var uppskattat av gästerna. I baren serverades förutom klassiska drinkar även Brudens och Brudgummens drink, egenkomponerade av vår duktige bartender för kvällen. Brudens drink smakade förstås princesstårta och dekorerades med en rosa marsipanros!

 

Till bröllopsdrinken serverades äppelmust från Halfvede musteri, och så rosa bubbel så klart! På bröllopsmenyn fanns många gotländska smaker, bland annat ramslök.

 

 

Till bröllopsmiddagen hade vi två små pallar med fårfällar på framför våra egna platser. Där kunde de gäster som ville sätta sig för en liten pratstund med oss under middagen, det blev ett kul inslag! Den fina dukningen på borden och framför allt den fantastiska maten med allt som hörde därtill, stod gänget från Riddersvik för. Vi kunde inte varit mer nöjda med deras insats på vår bröllopsdag! De reste hela vägen från Stockholm för att göra bröllopsmiddagen till något alldeles extra! Titta in på deras hemsida om du  är sugen på att anlita dem till ditt eget bröllop eller någon annan festlighet. Missa heller inte ett besök på mysiga Riddersviks Gård ute i Hässelby där de håller till!

Jag som aldrig fantiserat om att gifta mig på det här sättet – men det var verkligen ett minne för livet! Stort tack till alla som var med och förgyllde vår dag!

 

 

 

 

 

print

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.