Chokladverkstad med Lindt

Igår kväll var jag iväg på chokladverkstad och julpyssel med Lindt. I en mysigt julpyntad lokal inne i stan fanns det förutom glögg och goda tillbehör choklad i massor, framför allt Lindorkulor av olika slag!
Jag brukar ofta använda choklad från Lindt när jag bakar här hemma, särskilt deras mörka choklad, men den här kvällen handlade det om vad man kan göra med deras Lindorkulor och hur de kan användas på ett kul sätt till glöggfesten.

Chokladmästaren Ernst Flury från Lindt i Schweiz visade hur man gör dessa goda Lindorkulor och de fanns att smaka på alldeles färska. Det fanns även möjlighet att prova på att ta över chokladmästarens jobb för en liten stund…

Sara Aasum Hultberg fanns också på plats för att visa lite kul pyssel man kan göra med Lindor kulor, Chokladsnögubbar på spett och Candy kabobs.
Det enda som behövs för att göra de söta snögubbarna är Lindorkulor i vit choklad och grillspett. Du dekorerar dem genom att spritsa på smält choklad som ögon och mun och som näsa sätter du fast en pytteliten morot som du formar till av marsipan eller sockerpasta. Runt halsen fäster du ett litet tygband som halsduk.
På spetten till Candy kabob hade Sara gjort smarrig marshmallows av olika sorter, det varvades med Lindorkulor och torkad frukt. Kul idé som man ju kan variera i massor!

Mysigt med julstämning redan i början på november! Under granen fanns stora Lindorkulor fyllda med massor av små praliner – en kul present att ge bort i jul om man vill slippa pyssla eller baka själv…

Vi fick även tips på en enkel men väldigt fin gå-bort-present att göra själv. Fyll helt enkelt en fin burk med valfria Lindorkulor, sätt ett juligt band runt och någon söt dekoration. Häng på ett litet kort med en julhälsning – klart! Enkelt men väldigt fint – och gott! Även godisspetten kan bli en fin julpresent – gör ett par stycken, slå in dem i cellophan och knyt ett band runt om!

Tack Lindt och Jung Relations! Härligt med lite inspiration till julen som snart står för dörren!

print

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.