raw bites

Nyttiga chokladtryfflar med jordnöt & kokos

Nyttiga chokladtryfflar med jordnöt, kokos och mandel, naturligt sötade med färska dadlar och honung. Tryfflarna innehåller jordnötssmör gjort på rostade jordnötter och vanlig honung. Därför kan de egentligen inte klassas som rawfood. Dock är de mycket hälsosammare än vanliga chokladtryfflar kokade på grädde och därmed väldigt bra för kroppen! Vill du göra tryfflarna helt raw, använd raw honung och gör ditt eget jordnötssmör på jordnötter som inte upphettats.

Det är viktigt att använda väl mogen avokado för ett lyckat resultat. Mandeln kan bytas ut mot samma mängd nötter av valfri sort. Det går även bra att byta ut carobpulvret mot kakao, då får man en tryffel med lite starkare chokladsmak.

Nyttiga chokladtryfflar med jordnöt & kokos
20 st
Tid: 20 minuter + frystid

Ingredienser

Botten
10 st färska dadlar, urkärnade
1 dl sötmandel
1 dl kokosflingor
1 krm salt

Tryffel
2 st avokado, väl mogna
3 msk jordnötssmör
3 msk carobpulver
3 msk kokosolja med kokossmak
1 msk honung
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt

Garnering
1 dl kokoschips
0,5 tsk flingsalt

Gör så här
1. Klä en liten rektangulär form, ca 15×20 cm, med plastfolie. En matlåda fungerar bra.
2. Botten. Mixa samman dadlarna med en stavmixer eller i matberedare. Tillsätt mandeln och saltet. Blanda väl och tryck ut massan i botten på formen, jämna till med lätt fuktade händer.
3. Tryffel. Gröp ur avokadon och blanda med de övriga ingredienserna. Mixa till en jämn smet och bred ut över mandelbotten. Jämna till ytan och strö över kokoschips och flingsalt.
4. Ställ formen i frysen tills tryffeln stelnat, ca 1 timme. Lossa kakan från formen och ta bort plastfolien, skär i bitar. Förvara i kylskåp.

raw chokladtryffel nära

 

print

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.