Generic selectors
Exakt matchning
Sök i titel
Sök i innehåll
Post Type Selectors
Filtrera kategorier
Bakelser
Bakverk
Barnvänligt
Bröd
Bullar
Cheesecake
Choklad
Desserter
Dinkel
Fikatips
Frukost
Frukostbröd
Glass
Glutenfria bakverk
Glutenfritt
Glutenfritt bröd
Godis
Jul
Kakor
Knäckebröd
Krämer & tårtfyllningar
Maränger
Mellanmål
Middagstips
Mjuka kakor
Muffins
Müsli & granola
nyttigt
Nyttigt fika
Pajer
Rawfood
Recept
Resor & fritid
Saft
Samarbeten
Semlor
Smått & gott
Smoothies & juice
Sylt
Tårtor
Tips & tricks
Vit choklad
Fikatips Resor & fritid

Utflykt till Taxinge Slott

Igår åkte vi en sväng till Taxinge Slott, eller Kakslottet som det också kallas, för att fika i deras mysiga Slottscafé. Taxinge Slott ligger alldeles vid vattnet i Nykvarn söder om Stockholm. Här finns en riktigt stor kak- och tårtbuffé med över 60 sorters bröd och bakverk, allt hembakt. Under vinterhalvåret är caféet endast öppet fredag-söndag 11.00-16.00. Under sommarmånaderna däremot utökas öppettiderna och caféet håller öppet alla dagar. Runt jul finns på slottet en julmarknad som jag själv aldrig besökt, men jag har hört att den ska vara fantastisk.

Vi kom sent och bara en kort stund innan caféet skulle stänga för dagen. Därav var sortimentet något begränsat och vissa sorter var slut. Vi hade dock inga problem att hitta något som föll oss i smaken. På disken fanns en lång lista med alla bakverk som erbjöds och vad de innehöll. Ett stort plus för de många allergivänliga alternativ som fanns och för att de var tydligt uppmärkta!

Fikar gör man i slottets bibliotek som är trevligt inrett med fina detaljer och många mysiga ljuskällor. Det är inga problem att ta med sig barnvagnen in i caféet och barnstolar finns nära till hands. Personalen är hjälpsam och alla är klädda i söta klänningar i gammaldags stil, som tagna ur en gammal saga.

Omgivningarna runt slottet är väldigt vackra, här kan man promenera eller leka med barnen i parken. Vi kom precis i skymningen och fick se fina vyer i slottsträdgården och över vattnet.

Utanför slottet finns också jättemysiga butiker att handla fina saker i, olika typer av hantverk, porslin, inredning och godis. Jag fick med mig en söt servetthållare, några nya kakformar, rosaskimrande chokladgodis och så en fin tomte till nästa års julpynt.

Jag kan verkligen rekommendera en utflykt till Taxinge Slott om du är sugen på gott fika i härlig miljö!

print

Andra inlägg du kanske vill läsa

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

9 − 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.