fågelbon

Fågelbon – cupcakes med mjölkchokladtryffel

Dekorera dina muffins med söta fågelbon i påsk! Använd choklad- eller godisägg av valfri sort som du gillar. Jag tycker om chokladägg i ljusa färger med lite spräckligt skal, men färgglada ägg i klara färger blir också fina som dekoration.

De här supersöta bakverken passar fint på påskbordet. Jag använde mig av lite mindre muffins gjorda på detta recept; stora chokladmuffins. En halv sats räcker till ca 12 små muffins.

Mjölkchokladtryffeln behöver lite tid på sig för att stelna och bli spritsbar, den kan med fördel förberedas någon dag i förväg. Ta då ut den och låt den bli rumsvarm innan du spritsar ut den på dina muffins. Man kan gärna vispa upp tryffeln lite lätt för att få en jämn konsistens.

Fågelbon – cupcakes med mjölkchokladtryffel
12 cupcakes
Tid: 2 timmar

Ingredienser

12 chokladmuffins

Mjölkchokladtryffel
200 g mjölkchoklad av god kvalitet
1 dl vispgrädde
1 msk honung, flytande
25 g smör

Garnering 
ca 36 små chokladägg av valfri sort

Gör så här
1. Mjölkchokladtryffel. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde, smör och honung i en kastrull. Ta av från plattan och häll över chokladen. Rör om till chokladen smält ordentligt. Plasta bunken och låt tryffeln svalna och stelna så pass mycket att den blir spritsbar. Det går bra att ställa den i kylskåpet för att skynda på processen, eller för att använda den en annan dag.
2. Garnering. Om tryffeln förvarats i kylskåp, låt den stå framme i rumstemperatur någon timme. Vispa upp den lite lätt med vinge i maskin, eller för hand med en slickepott för att få en jämn och fin konsistens. För att göra ”fågelbon”, använd en spritspåse och en liten slät rund tyll för bäst resultat. Små, enkla tyllar i plast brukar följa med i förpackningen och man köper spritspåsar i affären. Fyll spritspåsen med chokladtryffeln och spritsa runda ringar på varandra i ytterkanten uppe på muffinsen. Dekorera med små chokladägg i hålet som bildas.

6158806

print

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.