Kusliga chokladfingrar

Läskiga chokladfingrar till Halloweenfikat – avhuggna och doppade i blod…

De här fingrarna blir både ett kul pyssel för barnen och ett roligt fika till festen. Gör många fingrar och lägg allihop på ett stort fat så ser det riktigt läskigt ut. Fingrarna kan göras på lite olika sätt, till de här har jag använt färdiga chokladfingrar från Cadbury att fylla dem med, enkelt och gott! De spröda chokladfingrarna läggs på utkavlad marsipan som rullas ihop och formas till fingrar. Till naglar har jag använt hyvlad mandel och som blod har jag gjort en syrlig och god hallonsås. Vill man komma enklare undan går det bra med färdig hallonsylt.

Sugen på mer pyssel till Halloween? Titta in här för att se hur du kan göra söta små spindlar av chokladmuffins!

Kusliga chokladfingrar
22 fingrar
Tid: 1 timme

Ingredienser

Hallonsås 
250 g frysta hallon
1 lime, saften
1/2 – 1 dl florsocker

Fingrar
22 chokladfingrar (1 paket)
ca 500 g vit marsipan
1 påse mandelspån
ca 1 dl hallonsås eller hallonsylt

Gör så här

Hallonsås
1. Hetta upp hallonen med limesaft och florsocker i en kastrull. Anpassa sockermängden efter hur söt sås du vill ha, jag tycker det räcker med en halv deciliter.
2. Koka sönder hallonen och låt puttra några minuter. Ta av kastrullen från plattan och mixa med stavmixer. Sila genom en finmaskig sil om du vill få bort alla kärnor. Låt såsen svalna.

Fingrar
1. Kavla ut marsipanen tunt, 1-2 millimeter ungefär. Skär marsipanen i remsor som är ett par centimeter bredare än vad chokladfingrarna är långa.
2. Lägg chokladfingrarna på marsipanremsan och rulla in dem så att de täcks helt av marsipan. Skär med kniv och forma till dem så att de liknar fingrar.
3. Tryck till lite lätt i den ena änden och sätt försiktigt fast ett mandelspån som fingernagel. Använd kniven för att göra tunna skåror på fingrarna, några mitt på och några strax under nageln. Doppa ändarna i hallonsås.
4. De avhuggna fingrarna är klara att servera!

Den hallonsås som blir över kan man servera bredvid om någon vill ha lite extra blod till sina fingrar… eller servera den till glass, det är också jättegott, prova den till den här smarriga chokladglassen! Förvara såsen i en burk med lock och ställ i kylskåp så klarar den sig minst några dagar.

print

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.